Zeka Sporları ve Oyunları Konfederasyonu Amasya İl Temsilciliği tarafından 08/10/2023 tarihinde Amasya Park AVM'de 1. Amasya Açık Mangala Oyunları Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 75 Türk Mangalası, 14 Bestemşe ve 4 Dokuz Kumalak oyuncusu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan turnuvada aileler de çocukları kadar heyecanlı ve mutluydular. Küçük kardeşlerin madalya törenindeki sevinçleri abi ve ablalarından fazlaydı.

Turnuva sonunda her dalda dereceye giren oyunculara Amasya Park AVM tarafından hediye çeki ve aileleri ile birlikte istedikleri gün, istedikleri filme kullanabilecekleri sinema bileti hediye edildi. Madalya törenin de söz alan AVM Müdürü Hayrettin DEMİRCİ; böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarına çok mutlu olduklarını, Zeka Sporları ve Oyunları Konfederasyonu’na bu heyecanı yaşattıkları için teşekkür ettiklerini ve bu organizasyonları destekleyeceklerini ifade ederek katılımcı tüm çocuklara patlamış mısır hediye etti. İl Temsilciliğimiz tüm çocuklara katılım belgelerini tek tek verdi.

Ailelerin bir sonraki turnuva ne zaman sorularına cevap veren İl Temsilcimiz Canan ALICIOĞLU, en kısa zamanda yeni turnuva yapacaklarını, dereceye giremeyen çocukların üzülmemelerini, asla kaybedenin olmadığı herkesin bir şeyler öğrendiği turnuvaların devam edeceğini söyledi.

Türk Mangalası dalında dereceye giren oyuncular:

  1. Kıvanç KOÇAŞ 
  2. Yağmur Rüzgar BULUT
  3. Murathan PEKMEZ 

Bestemşe dalında dereceye giren oyuncular:

  1. Mihrimah ALICIOĞLU
  2. Arya AÇIKER ve Zeynep Masal KALINBACAK
  3. Rüzgar Ali BEKTAŞ 

Dokuz Kumalak dalında dereceye giren oyuncular:

  1. Yasemin ALICIOĞLU
  2. Leyla PELİT 
  3. Yaşar Mete COŞKUN ve Su PEHLİVAN 

 

FOTOĞRAF GALERİSİ