Ülkemizde oyun kültürünün oluşturulması, zenginleştirilmesi ve yaşatılması yönünde çalışmalar yürüten konfederasyonumuz bu çalışmalarda önemli bir yere sahip olan üniversitelerdeki çalışmalarına Amasya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek başladı. 

Konfederasyonumuz Amasya İl Temsilcisi Canan Alıcıoğlu Amasya Üniversitesi öğrencileri ile konfederasyonumuzun işleyişi, zeka oyunlarının kişisel gelişimdeki önemi ve üniversitelere yönelik konfederasyonumuzun planladığı ve yakın zamanda uygulamaya koyacağı projeler hakkında bilgilendirmelerin ve fikir alışverişinin yapıldığı, konfederasyonumuz programında yer alan oyunların deneyimlendiği keyifli bir atölye çalışması gerçekleştirdi. 

Yapılan çalışmaya ilk olarak "Matematik İle Keşfedenler Kulübü" katıldı. Katılanlar arasında yer alan kulüp yönetim kurulu üyeleri sunulan bilgilerin çok etkileyici lduğunu ve kulüp olarak aktif bir şekilde ilerleyen dönemde zeka oyunları çalışmalarına katılacaklarını belirttiler. Atölye çalışması Türk Mangalası, Dokuz Kumalak, Bestemşe, Oware, Othello ve Shogi oyununun öğrenilmesi ve kulüp öğrencileri tarafından oynanması ile tamamlandı. 

Amasya Üniversitesi öğrenci kulüpleri ile çalışmalarına devam edeceğini belirten Canan ALICIOĞLU, zeka oyunları kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması için üniversite gençliğinin rolünün çok öemli olduğunu belirtti. Her üniversiteli bir zeka oyunu hakemidir diyerek verdiğimiz ücretsiz eğitimlerle gençleri hem bağımlılıklardan uzak tutmayı, hem beyin sporu yapmalarını sağlamayı hem de alacakları hakemlik ücretleri ile geçimlerine bir parça destek olmayı amaçladıklarını dile getirdi.