2019 yılında Bursa'da "Dede Korkut" temasıyla başlayan ve 2021'de İstanbul'da "Yunus Emre" temasıyla devam eden etkinlik serisi, Türk kültürünün derin izlerini taşıyan büyük şahsiyetlerin anısına adanmıştı. Bu kez Amasya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası ve ilham kaynağı olmuş eşsiz liderliğine odaklanarak Türk oyunlarıyla onu anma fırsatı buldu.

23 Aralık'ta Büyük Amasya Oteli toplantı salonunda gerçekleşen etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı anısına özel olarak düzenlenmişti. Türkiye'nin çeşitli illerinden toplamda 41 oyuncunun ve Kazakistan'dan 8 oyuncunun katılımıyla gerçekleşen uluslararası turnuva, Mangala ve Dokuz Kumalak oyunlarında yoğun rekabetin yaşandığı bir platform sundu.

Mangala kategorisinde mücadele eden oyuncular arasında Yasemin ALICIOĞLU birinci, Cemal Ekva ASAN ikinci ve Zeynep USTA üçüncü oldu. Dokuz Kumalak kategorisinde ise Kazakistanlı oyuncular öne çıktı. Bauyrzhan ABYLAIKHANOV birinci, Almaz SERIKOV ikinci ve Rınat KEREIBAYEV üçüncü sırayı elde etti. Heyecan dolu müsabakalar, oyuncuların stratejilerini ve zekâlarını sergilediği bir atmosfer oluşturdu.

Uluslararası Geleneksel Türk Oyunlarıyla Türk Büyüklerini Anma Turnuvaları, her sene farklı bir tema ve şehirle devam ederek Türk kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini dünya ile buluşturmaya devam edecek.

FOTOĞRAF GALERİSİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN.